Löysin erittäin syötävän näköisen ohjeen Janika Leipoo - blogista, ja pakkohan sitä oli kokeilla.

Tähän rahkajäädykkeeseen käytin

n. 3½ dl marjoja (mansikka, vadelma)

1 muna

1 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

250g maitorahkaa

1 tl vanilliinisokeria

 

1239523461_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kuvassa on vasemmalla ensin 1 muna + 1 dl sokeria vaahdotettu kevyeksi vaahdoksi, sen vieressä muussattuja hedelmiä, vatkattu kuohukerma sekä rasia maitorahkaa.

 

1239523564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Sen jälkeen kaikki onkin sotkettu keskenään varovasti nostellen. Seos ei ole liian jämäkkää, vaan enemmänkin hieman löysää.

Tämän jälkeen seos kannattaisi kaataa silikoonisiin vuokiin (lähtee helpoiten irti) mutta koska itseltäni ei sellaisia juuri nyt löytynyt, niin otin tavallisen reiällisen kakkuvuoan, jonka päällystin sisältä kelmulla.  Tästä valitettavasti unohdin ottaa kuvan :( (Ei tosin olisi kovin kaunista katsottavaa ollutkaan :D)

Sen jälkeen jäädykkeet pakkaseen ja mielellään yön yli, kunhan vain muistaa ennen tarjoilua antaa niiden sulahtaa hieman.

 

1239523775_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja tässä vielä pala valmista jäädykettä, en sekoittanut marjoja ihan tasaiseksi massaksi; näin tehtynä syödessä löytää mukavia 'sattumia', jotka antavat jäädykkeelle vähän persoonallisuutta.

Erittäin hyvä tarjottava vaikka kahvin kanssa, tai välipalana muuten vaan. Helppoa ja herkullista.